Nya rymdfilmer i sommar och höst

Det är en trend att göra rymdfilm just nu, anno 2012. Alla utspelas förstås inte i själva världsrymden, men är folk inte på Mars och springer omkring så är det marsianer som kommer till Jorden och springer omkring här. Här har vi några exempel på filmer som jag ännu inte nämnt och som kommer att gå att se på bio eller hemvideo.

Men in black III (på bio just nu)

Will Smith och Tommy Lee Jones kommer tillbaka en tredje gång för att bekämpa slemma monster. Denna gång reser de dessutom i tiden, till Mad Men-eran. Inte sett än.

Total Recall (premiär 8 augusti)

Baserad på Philip K Dicks ”We can remember it for you wholesale” och med Colin Farrell i den huvudroll som Arnold Schwarsenegger en gång spelade. Kate Beckinsdale spelar Sharon Stones roll. Den här nya filmen är regisserad av Len Wiserman, som tidigare gjort epos som Die Hard 4 och Underworld. Filmen ska vara trognare originalet än Paul Verhoevens klassiker från 1990, och det är också uttalat en mindre våldsam och sexuellt expclicit film. PG13-åldersgräns i USA innebär att vi förmodligen får se mindre blod och kanske heller inte den trippelbröstade horans hela framsida.

Upside Down (oklart om den har gått/kommer gå på bio)

En Romeo & Juliahistoria om parallella universum med Kirsten Dunst.

Extraterrestre (biopremiär ej känd)

Spanskspråkig film om vad som händer om man vaknar upp bakis i en främmande lägenhet med en man/kvinna man inte känner igen och samtidigt märker att världen utanför verkar helt öde. Ovanför staden hänger ett enormt rymdskepp. Vad skulle du göra i en sån situation? Komedi/drama.

Annonser

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s