Trailer & poster för Neill Blomkamps Elysium, nu med VIDEO

Recension av Elysium

Nu är den här! Den allra första trailern och postern för Neill Blomkamps (District 9) sprillans nya långfilm med Matt Damon och Jodie Foster.

Första postern för Elysium visar en teknologiskt förbättrad Matt Damon

Första postern för Elysium visar en teknologiskt förbättrad Matt Damon

Elysium är en dystopisk framtidaction som utspelas år 2154. Jorden tillhör de fattiga och marginaliserade, medan de rika och mäktiga för länge sedan migrerat till den luxuösa rymdstationen Elysium som ligger  som en skinande juvel i omloppsbana över vår miljöförstörda, trasiga och sopfyllda planet. Företaget Armadyne kontrollerar stationen, och bestämmer vem som kan söka om medborgarskap där. Är du medborgare, är din framtid säkrad. Men om du hör till de 99% som inte har råd, så är du screwed.

Matt Damon spelar jordkillen som får cancer, och försöker ta sig ombord på Elysium för att få ta del av deras avancerade medicinska teknologi innan han dör. Jodie Foster spelar den hårdföra politiker på rymdstationen som gör allt hon kan för att stoppa honom.

Trailern ser fantastisk ut, självklart. Men det är något mer. I mina ögon var District 9 en av 00-talets bästa science fictionfilmer, och jag är riktigt, riktigt taggad inför Elysiums biopremiär 9 augusti 2013. Blomkamp har en flair för att mixa frän samhällssatir med humor, gore och cool teknologi. De genrebloggare som fått se tio minuter av den nya filmen är eld och lågor, och påstår att Elysium behåller den råa känslan från District 9, men på en mycket grandiosare skala… låter okej med mig! Och vad som nästan är ännu viktigare: det är ett originalmanus, som inte har med en leksakstillverkare att göra, av en filmskapare som har något att säga.

Recension av Elysium

Fler biopremiärer under 2013

Hos io9 har de en skärmdumppost med bilder från trailern

Matt Damon i Elysium

Matt Damon i Elysium

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.