Michael Nyqvist upptäcker liv på Europa – trailer

Europa Report

Europa Report

Recension av Europa Report

En än så länge lite hemlig rymdfilm är Europa Report, döpt efter Jupiters måne Europa. Månen är en gammal favorit inom science fiction eftersom forskare anser att det kan finnas flytande vatten där – en förutsättning för liv. I Arthur C Clarkes 2010 är det på Europa som liv skapas genom att Jupiter förvandlas till en dvärgstjärna.

Men nu är det alltså en helt ny thriller på gång, och den är starring Michael Nyqvist. Ja, vår svenske skådis. Regi Sebastian Cordero. I övriga roller ser vi Sharlto Copli, Anamaria Marinca, Christian Camargo och Daniel Wu. Vi vet inte mycket om storyn, annat än att filmen tycks skildra en hyfsat realistisk bemannad expedition till Jupiter, och vi misstänker att de kommer att hitta något som rör på sig på Europa. Estetiken är hämtad från found footage-genren, vilket börjar bli en smula uttjatat. Men vi får vara försiktigt optimistiska.

Onlinepremiär i juni 2013 och biopremiär (i USA/England) i augusti 2013. Vi hoppas att Nyqvists medverkan kan ge den en svensk biopremiär också.

Recension av Europa Report

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.