Feta exoskelett på Tom Cruise och Emily Blunt i trailern för Edge of Tomorrow

Tom Cruise i Edge of tomorrow

Tom Cruise i Edge of tomorrow

Nu är den allra första trailern för Edge of Tomorrow här, en framtidskrigsfilm med Tom Cruise och Emily Blunt. Cruise har som bekant en nästan religiös kärlek till science fiction, och dessutom en osviklig förmåga att välja filmer som blir framgångsrika. Därför kan vi nog anta att Edge of Tomorrow lär låta tala om sig i sommar då den har biopremiär. Filmen är regisserad av Doug Liman och baseras på seriealbumet All you need is kill av Hiroshi Sakurazaka.

Berättelsen har beskrivits som Groundhog Day (Måndag hela veckan) möter Starship Troopers. Yes, den handlar om tidsloopar. Cruise spelar en soldat i ett mardrömslikt framtida krig mot övermäktiga aliens. Han dödas i strid, och vaknar upp sekunderna innan han tar värvning i armén. Om och om igen.

I trailern ser vi hur soldaterna bokstavligen kastas ut i strid, från ett flygplan. De är beväpnade med riktigt feta exoskelett med inbyggda vapen. Men Cruises rollfigur börjar ifrågasätta vad det är som händer honom. Hur hamnade han där, han är ju ingen soldat? Och då han lär känna den mystiska kollegan Emily Blunt inser han att han inte är den ende som verkar färdas fram och tillbaka i tiden.

Rymdfilmerna vi ser fram emot 2014

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.