Trailerfest: Guardians of the Galaxy och Interstellar

Guardians of the Galaxy Poster

Guardians of the Galaxy Poster

Här åker man till Berlin över helgen, och vad händer? Jo, de sluga filmbolagen passar på att släppa helt nya, matiga trailers för två av årets hetaste kommande rymdfilmer. Så jag ligger ett par dagar efter, vilket jag ber om ursäkt för. Men det betyder också att den rymdfilmstorka som biosäsongen 2014 hittills bjudit på (jämfört med 2013) äntligen närmar sig sitt slut. Ladda upp med popcorn, luta dig tillbaka, och njut av en biosommar och -höst full med science fiction.

Guardians of the Galaxy (biopremiär 1 augusti)

Marvel verkar inte kunna göra något fel just nu. Många undrade nog om de tagit sig vatten över huvudet genom att filmatisera den relativt okända kosmiska äventyrsserien Guardians of the galaxy. Den har trots allt en talande tvättbjörn och ett träd i två av huvudrollerna. Men nu när trailer 2 har landat börjar förväntningarna istället stiga feberartat. Inte nog med att det verkar vara en lagom humoristisk film, utan vi kan också börja urskilja en hel rad detaljer som bådar gott: ett gigantiskt huvud som används som rymdbas, rymdskepp designade av Chris Foss, 70-talsrock spelad på kassettband, Vin Diesel som trädet Groot och Chris Pratts korkade uppsyn i rollen som Star Lord. Handlingen kretsar kring ett band av misfits, banditer och rövare som slår sig samman för att rädda galaxen från en ond kosmisk kraft. Jag gillar vad jag ser! Regi: James Gunn.

Interstellar trailer

Interstellar trailer

Interstellar (biopremiär 7 november)

Då regissören Christopher Nolan gör sin första film efter Batmantrilogin kanaliserar han Stanley Kubrick och Steven Spielberg och gör ett existentiellt drama om mänsklighetens okuvliga vilja att resa ut i rymden. Titeln Interstellar syftar på den teoretiska möjligheten att med hjälp av maskhål resa mellan stjärnsystem. Med den oförliknelige Matthey McConnaughey i huvudrollen. Vi vet egentligen inte mycket om handlingen, men trailern visar ett nära postapokalyptiskt USA där människor är desperata efter en utväg från den miljöförstörda Jorden. Michael Caine är där, och håller ett tal om att människan är ämnad att resa från Jorden. Och det är rymdskepp, hypersömn och så maskhålet. Verkar mäktigt.

Glenn Close i Guardians of the Galaxy

Glenn Close i Guardians of the Galaxy

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s