Star Wars: Josh Trank regisserar, nya kvinnliga skådisar, läckta bilder

Lupita Nyong'o är en av skådisarna i Episod VII

Lupita Nyong’o är en av de nya skådisarna i Episod VII

Nu kommer det nyheter kring Star Wars nästan varje dag. Dels gäller det förstås Episod VII som just nu spelas in med JJ Abrams som regissör och har premiär i slutet av 2015. Men Disney/Lucasfilm håller också på att som bäst planera för alla de andra filmer som de ska göra i Star Wars-universum. Dels är det ju en ny trilogi filmer med episoderna VII, VIII och IX, som alltså är direkta fortsättningar på de klassiska filmerna från 70- och 80-talen. Dels ska det göras åtminstone tre fristående filmer som koncentrerar sig på enskilda karaktärer. Exempelvis har det pratats om en film om den unge Han Solo. Disney har utlovat minst en film per år och har enligt ryktet planer för de kommande tio åren. Här har vi några av nyheterna från senaste tiden:

Josh Trank

Josh Trank

Josh Trank (Chronicle) och Gareth Edwards (Godzilla, Monsters) regisserar varsin fristående film

Det här är två unga regissörer (Trank är 30) som redan med sina första långfilmer satte stora avtryck inom science fictiongenren. Tranks tonårsdrama Chronicle blev en av 2012 års stora succéer och ledde omedelbart till att Trank fick jobbet att reboota Fantastic Four på vita duken. Den filmen har inte ens kommit ut än, förrän han alltså välkomnas in i Star Wars-familjen. Gareth Edwards är 39 år och har precis gjort supersuccé med rebootade Godzilla, en film han enligt uppgift också ska göra uppföljare till. Hans genombrott kom med indierymdfilmen Monsters som vi skrivit om vid flera tillfällen.

TMZ läckte bilden på grisen

TMZ läckte bilden på grisen

Det blir färre datoranimeringar i Episod VII

Det hade varit helt bisarrt om inte Lucasfilm hade tagit till sig av kritiken mot de ostiga datoranimeringarna i episod I, II och III. Till och med George Lucas måste vid det här lagt ha förstått att Jar Jar var ett misstag. Men vi hörde ändå ljudet av tusentals fanboys som drog en lättnadens suck då det  på TMZ.com läckte ut en bild från inspelningen av Episod VII där ett jättelikt grismonster av skumgummi ligger utfläkt i en ökenstad. Alla rapporter är samstämmiga: dockor och ”praktiska” effekter (till skillnad från digitala) gör comeback på bred front i de nya filmerna. Vågar vi hoppas på muppversionen av Yoda också?

Två starka kvinnliga skådespelare läggs till listan över medverkande

För en tid sedan offentliggjordes skådespelarna i Episod VII och det första vi noterade var att det var så få kvinnor med. Carrie Fisher och den mycket okända Daisy Ridley. Men nu har Disney gått ut med två tillägg till rollistan, och det är inte vilka skådespelerskor som helst. Först har vi Oscarsvinnande Lupita Nyong’o som vi känner från 12 years a slave. Och sedan har vi ingen mindre än Brienne från Game of Thrones, eller Gwendoline Christie som hon egentligen heter. Det artar sig..

JJ förnekar att Millennium Falcon är med – men vänta lite nu…

JJ Abrams är en spjuver som gillar att missleda sin publik. Inför Star Trek Into Darkness vidhöll han med en dåres envishet att Benedict Cumberbatch inte spelade den skurk som han visst spelade. Och nu har han twitrrat ett irriterat meddelande om att folk borde sluta läcka bilder från inspelningen, och att det är helt barockt att påstå att rymdskeppet Millennium Falcon skulle vara med i den nya filmen. Detta med anledning av ett läckt foto som tycks visa en halvfärdig Falcton. Men vänta lite nu: vad är JJ:s lapp uppklistrad på? Är det inte rymdschackspelet som finns installerat på just Millennium Falcon? Fishy..

JJ Falcon

JJ Falcon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.