Star Trek 13 filmas och 14 förbereds

Chris Pine och Zachary Quinto återkommer i Star Trek XIII

Chris Pine och Zachary Quinto återkommer i Star Trek XIII. Så varför inte se lite glad ut?

I förra veckan började inspelningen av den trettonde biofilmen om Star Trek, efter en längre försening på grund av regissörs- och manusförfattarbyte. Från början skulle de föregående filmernas manusförfattare Roberto Orci gjort sin regidebut och dessutom ha skrivit även det nya manuset. Men Orci verkar ha blivit osams med sin gamle manuskollega Alex Kurtzman, och har dessutom öppet grälat med fans som klagade på hans manus till Into Darkness. Så han blev utbytt på manussidan mot Doug Jung och Simon Pegg (som ju också spelar Scotty) och i regissörsstolen mot Justin Lin (The Fast and the Furious).

Film nummer 13 har liksom de båda föregående filmerna Chris Pine och Zachary Quinto i huvudrollerna och ska ha premiär 2016. Den går enligt bl a Den of Geek under den trekkiga men eventuellt lite intetsägande titeln Star Trek Beyond. Även Zoe Saldana, Anton Yelchin och Karl Urban kommer tillbaka till Beyond. Inspelningen pågår just nu i Kanada.

Zoe Saldana, Simon Pegg och Karl Urban återkommer i Star Trek XIII

Zoe Saldana, Simon Pegg och Karl Urban återkommer i Star Trek XIII

Enligt Hollywood Reporter har Paramount också skrivit kontrakt med Pine och Quinto för Star Trek 14, så vi kan vara säkra på att det blir minst fyra Trekfilmer i det rebootade universumet. Men TV då? Inte så troligt. Sajten Collider har just publicerat en bra intervju med VD och den kreativa chefen för filmbolaget Skydance som står för de rebootade Trekfilmerna. Och enligt dem är det de komplicerade TV-rättigheterna som står i vägen för Trek på TV. Läs Colliders artikel här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.