Evil Aliens (2005) – magstark men inte så kul splatterkomedi

Storbritannien 2005, manus, regi och producent: Jake West

Evil Aliens

Evil Aliens

Handlingen.

En magstark splatterkomedi av allra lägsta sorten där ett gäng lantisar och losers råkar på mordiska aliens på den walesiska landsbygden. Blod är bara en av alla kroppsvätskor som sprutar, och det huggs av fler kroppsdelar på 1 timme och 30 minuter än jag tror jag sett i en och samma film tidigare.

Pretentionerna?

Att vara rolig och samtidigt framkalla så mycket äckel som möjligt hos publiken. Möjligen genom att kombinera dessa båda.

Världsbygget och rymdskeppen!

Alltså, ”världsbygge” är ett väldigt stort ord för en skamlös lågbudgetproduktion som den här. Det är några monsterartade aliens som utför experiment i sitt inälvsprydda tefat. Ja, det var typ det.

Design och specialeffekter;

”Design” är också ett lite för stort ord. Rymdskeppet är datoranimerat av någon som gjorde det hellre än bra. Mask, kostym och scenografi är högst mediokra. Filmens skapare Jake West satsar uppenbarligen på de de mer kroppsnära effekterna: hinkar med teaterblod, köttslamsor och fejktarmar.

Evil Aliens

Evil Aliens

Mest minnesvärda scen*

Jag vet inte om jag ska välja ”nörden” som klämmer en finne, eller någon av alla de mjukpornografiska liggascenerna.

Domen:

Jag är ingen splatter/gore-konnässör, men kanske behöver man vara det för att uppskatta filmen. Att Evil Aliens är ett frosseri i dålig smak behöver inte nödvändigtvis vara något dåligt. Något i den här stilen gjorde sig allas vår Peter Jackson ett namn på innan han blev världsstjärna, men han gjorde det med mer finess och verkligt kul humor än Jake West förmår. Jag föredrar visserligen en medvetet dålig skräckfilm framför ofrivilligt dåliga alster som Alien Origin. Men redan efter 20 minuter har jag fått mer än nog av de pubertala gagsen och de sprutande kroppsöppningarna. Framför allt blir jag avtänd av filmens oheliga mix av kärleks/sexscener och gore, men jag antar att det är ett medvetet grepp för att öka exploitationfaktorn ytterligare och skrämma veklingar som jag. 1 timme och 30 minuter av Evil Aliens känns i alla fall oändligt långa.

Se istället-

Den charmiga Grabbers, som utspelas på irländska landsbygden och åtminstone har ett hjärta.

Följ Rymdfilm på Facebook och på Twitter

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.