Item 47 (2012) – Bonnie & Clyde & en rymdpistol

USA 2012, regi: Louis D’Esposito, manus: Eric Pearson

Lizzy Caplan i Item 47 från Marvel

Lizzy Caplan i Item 47 från Marvel

Handlingen.

En kortfilm på 14 minuter från Marvel som medföljde på Avengers-DVDn och som utspelas i Marvels universum. Vi följer ett par som lever utanför lagen som ett par moderna Bonnie & Clyde. De rånar banker och lever rövare på ett romantiskt vis, och de gör det med hjälp av en riktigt fet rymdpistol som blivit över efter striden mellan Avengers och Chitauri i New York City. En sådan duo lockar snart till sig uppmärksamheten från S.H.I.E.L.D

Pretentionerna?

14 minuter är 14 minuter, men det är en snygg och trevlig liten film  som både underhåller för stunden och väcker nyfikenheten på övriga Marvelfilmer.

Specialeffekter och look;

Pistolen ser förstås ut att vara gjord av plast (vem vet – Chitaurierna kanske gör vapen av Hammarplast?) men den skjuter i vart fall snygga blå strålar, och det är några fina praktiska (icke-digitala) effekter då skrivbord och väggar exploderar.

Luckor i manus,

Det tar ca 30 sekunder för S.H.I.E.L.D att ändra sig från ”Döda paret” till ”Rekrytera paret”. Jaja, det är ju en kortfilm, så det måste väl gå snabbt.

Våra moderna antihjältar

Våra moderna antihjältar

Domen:

Både den här och de andra kortfilmerna i serien Marvel One-shots (The Consultant, A Funny Thing Happened on the way to Thors Hammer, m fl) är bagateller. Korta kul scener som är en bonus för de som köper filmen. Men att släppa välgjorda kortfilmer i samband med långfilmssläpp är också en fin gammal tradition som moderbolaget Disney ägnat sig åt under sina glansdagar, och som även koncernkollegan Pixar är bra på. Det är ett rikedomsbevis för Marvels moderna, filmiska universum att det går att berätta små sidohistorier fokuserade på människor. Det ger en rikedom till Marvel på film som DC skulle kunna lära ett och annat av. Nu ser vi fram emot Joss Whedons kommande TV-serie om S.H.I.E.L.D.

Se även+

Avengers, filmen som föregår denna med bara några minuter.

Följ Rymdfilm på Facebook och på Twitter

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.